Aardrijkskunde 6e jaar wetenschappen

Digitale atlassen:

Stellarium

In dit virtuele planetarium kan je: de zon zien opkomen en ondergaan, de sterrenhemel bestuderen, de coördinaten opzoeken,...

Stellarium

Google earth: I can see my home!

Met een muisklik jeb je de wereld aan je voeten liggen. Download Google Earth en ontdek de wereld van achter je scherm. Zoom in op gebergten, bekijk steden in 3D,zoek je vakantieverblijf in Frankrijk,..
Google Earth maakt het mogelijk! Met ongeveer honderd miljoen sterren en twee honderd miljoen sterrenstelsels kunt u met de Sky-functie in Google Earth de sterrenhemel ontdekken zoals nooit tevoren.

Google Earth

TerraExplorer

Een goed alternatief voor Google Earth! Ook hier kan je met één enkele muisklik een wereldreis maken en inzoomen op alles wat de aarde biedt! Met de City Guide kan je over verschillende steden vliegen in 3D.

Terra Explorer

Bing Maps

Ook Microsoft werkte een goede online-atlas uit: Bing maps, in deze webatlas kan je heel erg gedetailleerd op Gent inzoomen. Je kan ook de 3d Maps downloaden met complete 3D-overzichten van gehele steden, alsof je er op reis bent!

Bing Maps

Nasa's World Wind

Ook nasa komt met een earth explorer op de proppen, iets zwaarder dan google earth maar ook het downloaden waard.

World Wind

Route You

Maak je eigen reisroute met kaarten, foto's en info.

Route you

Ferraris Kaart

Historsiche kaarten gemaakt in opdracht van Keizerin Maria-Theresia en Keizer Jozef II ( Oostenrijkse Nederlanden ) . Onder de leiding van graaf de Ferraris werden deze kaarten opgamaakt tussen 1771 en 1778.

Ferraris kaart